Vieringen nemen een belangrijke plaats in op onze school. We vinden het belangrijk dat kinderen van elkaar weten waar ze mee bezig zijn. Gezamenlijke vieringen in onze aula waar alle units bij elkaar zitten, is een goed moment om die ervaringen te delen. Hieronder leest u welke feesten wij op OBS Da Vinci Arnhem vieren. 

Thema-opening
Zo starten we (bijna) elke maand een thema-opening waarin de leerkrachten op ludieke wijze het nieuwe thema openen. 

Da Vinci Got Talent
Ook de kinderen hebben hun eigen vieringen: Da Vinci Got Talent. Da Vinci Got Talent is bedoeld om aan elkaar te laten zien wat we hebben geleerd. Deze viering wordt door leerlingen uit de bovenbouw gepresenteerd en iedere groep krijgt de ruimte om te laten zien waar zij de afgelopen periode aan heeft gewerkt tijdens bijvoorbeeld talententijd. Aan het einde van het jaar sluiten we het schooljaar groots af met een Da Vinci Got Talent - Special. Hierbij strijden de verschillende groepen tegen elkaar om de felbegeerde wisselbeker in de wacht te slepen. 

Sinterklaas
Uiteraard wordt ook ook op OBS Da Vinci Arnhem Sinterklaas gevierd. Zodra hij voet aan wal heeft gezet, wordt de school in Sint-sferen gebracht, gaan de kinderen pepernoten bakken en mogen ze hun schoen zetten. Op 5 december verwelkomen wij de Sint met zijn pieten en maken we er met elkaar een gezellige dag van.

Schoolfeest
Elk jaar wordt er voor de voorjaarsvakantie door de activiteitencommissie (AC) een schoolfeest georganiseerd. De kinderen mogen hierbij een thema kiezen waarbij de aula wordt omgetoverd tot disco. Hier gaan de voetjes van de vloer. Uiteraard gaan de leerlingen en leerkrachten hier in stijl (verkleed) naar toe. Voor wie niet zo van dansen/muziek houdt, is er genoeg te doen. Zo kunnen de kinderen hun gezicht laten schminken, een leuke film kijken, spelletjes met elkaar spelen in het spelletjeslokaal. Kortom er is voor iedereen wel wat te doen. Elk jaar is het schoolfeest weer een groot succes waar iedereen naar uit kijkt. 

Lentefeest 
Om de lente te vieren organiseert onze activiteitencommissie (AC) een lentefeest. Dit feest heeft meestal een oranje tintje, omdat het vaak samen valt met de Koningsspelen. We openen het feest met het jaarlijkse lied van Kinderen voor Kinderen dat voor de Koningsspelen wordt gemaakt. De inhoud van het feest is elk jaar weer een verrassing. 

Aandacht voor religieuze vieringen
Op onze school zijn veel culturen vertegenwoordigd en wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen kennis maken met elkaars gebruiken en gewoontes. Leerkrachten en ook leerlingen en/of hun ouders, informeren (mede)leerlingen over de verschillende vieringen die zij thuis vieren. Er wordt bijvoorbeeld uitgelegd waarom de een wel Kerst of het Suikerfeest viert en een ander niet. Ook worden kinderen geïnformeerd over het ontstaan van deze feesten en wat er bij een bepaalde viering eigenlijk gevierd wordt.